на живо

От "Левски" отрекоха за смяна на собствеността

"В клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение", се казва в официалната позиция на "сините"

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев не е заявявал, че в близките дни клубът може да има нов собственик. Това разясниха от стадион "Георги Аспарухов", след като в началото на деня се появи такава информация.

Според позицията в официалния сайт на "сините", Колев не е давал изявление в този смисъл, а е съобщил, че "в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение".

"Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса" е цитатът от изпълнителния директор, публикуван в "Меридиан мач".

Ето и цялата позиция на Колев:

"Левскари,

Медийната информация от днес за водени и напреднали преговори за смяна на собствеността в „ПФК Левски“ категорично не отговаря на истината. Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини.

Павел Колев,

Изпълнителен директор на ПФК "Левски"

В момента мажоритарният пакет от акции на "сините" е в ръцете на Георги Попов, който се смята на приближен до Васил Божков. Срещу бизнесмена бяха повдигнати няколко обвинения от страна на прокуратурата, като се смята, че той и Попов са в Обединените арабски емирства. Българските органи изискват екстрадацията им, но все още не се съобщава за развитие по случая.