на живо

От "строителната площадка" на Шампионска лига до космическите спортни студиа

Петър Бакърджиев и Флорина Иванова разказват за емоцията да си спортен журналист в bTV

От "строителната площадка" на Шампионска лига до космическите спортни студиа

Спортът и bTV са любов от пръв поглед! На 12 септември 2000 г. телевизията осъществява своето първо живо предаване и това е... Шампионска лига. От тогава най-силният футболен европейски клубен турнир е неизменна част от каналите на bTV Media Group.

"Тук, в студиото, имаше две табуретки и една масичка за декор, три камери и... бойна площадка - цимент, асфалт, защото се строеше новинарското студио. Така започна цялата работа", спомня си водещият и репортер от самото начало на телевизията Петър Бакърджиев.

Снимка: Олег Попов

С годините телевизията спечели доверието на Европейската футболна централа (УЕФА) и предложи на зрителите едни от най-напечените, най-интересните и най-емоционални моменти от футболните терени в Европа. 

"Една дума, с която бих определил нашата работа - вдъхновяваща. Успях да се докосна до звезди, които съм адмирирал като дете, заради които съм се интересувал от футбол. Когато искаш нещо да бъде направено професионално, трябва да се раздадеш, да вложиш сърцето си", заяви водещият на Шампионска лига Валери Генов.

Снимка: Олег Попов

През 2019 г. Флорина Иванова беше очите и ушите на bTV и милионите зрители на световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Там тя съпреживя всеки миг заедно със Златните момичета, с които преди години тренира заедно.

"Колегите се подиграват с мен, че се вълнувам дори на "Царско село" - "Витоша" Бистрица. Толкова много си обичам работата, не е нещо странно. Но когато играят гимнастичките, наистина преживявам абсолютно всяка тяхна емоция, всяка тяхна стъпка. Баку го преживях много тежко. Бях в публиката, в момента, в който видях оценката, която беше много ниска... Нашият ансамбъл трябваше да спечели злато и това го казвам абсолютно обективно. Усетих как сълзите тръгват да се стичат по лицето. Беше ми много трудно да се овладея, за да мога да задам след това и смислените въпроси, и да се включа на живо", разказва тя.