на живо

От "Ти пък кой си?" до два гола във вратата на "Реал"

Маркус Тюрам е новият любимец за феновете на "Борусия" Мьонхенгладбах

Getty Images

Преди седмица в профила на "Борусия" Мьонхенгладбах в "Туитър" се появи снимка, на която се вижда как младият нападател Маркус Тюрам убеждава охранител на стадион "Джузепе Меаца", че е... футболист.

За целта той написа своето име в "Гугъл". 

Едва ли ще му се наложи отново да прави такова нещо. 23-годищният Маркус вече може да се похвали с нещо, което малко футболисти са постигали - два гола във вратата на европейския колос "Реал" Мадрид.

Той се разписа в 33-ата и 58-ата минута в мача срещу "белите" от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Маркус не случаен! Фамилията му също! 

Той е син на световния (1998 г.) и европейски (2000 г.) шампион с Франция - Лилиан Тюрам. Баща му играеше като защитник, така че може да се похвали с едва 13 попадения по време на богата си кариера и нито едно във вратата на "Реал", въпреки престоите му в "Ювентус" и "Барселона".

Младият Маркус започва професионалния си футболен път във френския "Сошо", а след това преминава в "Гингам". Трябва да отбележим, че е вкарвал във вратата на "Пари Сен Жермен" през 2019 г. Да, от дузпа, но все пак се брои за гол.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Joyeux anniversaire mon père

Публикация, споделена от Marcus Thuram (@thuram_17) на

През юли 2019 г. скаутите на "Борусия" Мьонхенгладбах осъществяват мечтания трансфер. Тюрам подписва с тима срещу 12 млн. евро. 

Той бързо се превърна в основна фигура в отбора (въпреки че в Италия явно не го разпознават). През изминалия сезон Маркус изигра 39 мача, в които вкара 14 гола. През настоящата кампания... е, вкара два пъти на "Реал" Мадрид, което е достойно да попадне във визитката му.

Снимка: Getty Images