на живо

От "Зауерланд" обещаха мач на Кубрат в София

Кале Зауерланд: Това бе най-добрият бой в кариерата на Пулев

Кубрат Пулев ще се боксира в София до една година. Това обещаха от мениджърската агенция на българина - Зауерланд след успеха над Дерек Чисора.

Срещата ще се състои в "Арена Армеец", а единствената въпросителна в момента е какъв ще бъде залогът в нея.

Тепърва Пулев, треньорът му Ули Вегнер, както и промоутъра Кале Зауерланд ще трябва да решат бъдещите планове на новия европейски шампион. Не е ясно дали оттук нататък той ще тръгне да защитава титлата си или ще я оваканти с цел да се съсредоточи към атаката на световния връх в някоя от професионалните организации.

"Има време за всичко, време за тренировки и време за размисъл", коментира в типичния си стил Ули Вегнер.

Мач в София е мечта на Кубрат Пулев, която датира от няколко години насам, още преди сблъсъка му с Владимир Кличко през 2014 г.

В същото време Кале Зауерланд заяви, че това е най-добрият мач на Пулев, който е наблюдавал: "Това категорично бе най-добрият бой в кариерата на Кубрат Пулев, който аз съм гледал, откакто той е при професионалистите. Впечатлен съм от дисциплината му, от израстването в защита, от поведението на ринга и от тактическата му мъдрост. Ние знаехме, че той ще се завърне още по-силен и пораснал след загубата от Владимир Кличко и ето, че година и половина работа в залата след онзи кош момент за Кубрат и за нас срещу Кличко, резултатите са налице".

Новият европейски шампион се яви последен на пресконференцията след мача, като това даде повод на Зауерланд да му подметне: "Къде беше досега с този колан, под душа ли?"

Отговорът на Кубрат не закъсня и бе точен като левия му прав в лицето на Чисора: "Не, в джакузито".