на живо

Отбор от Чемпиъншип изхвърли "Манчестър Юнайтед" от Купата на Лигата

"Бристъл Сити" със сензационен успех

Reuters

Втородивизионният "Бристъл Сити" отстрани изненадващо "Манчестър Юнайтед" от турнира за Купата на Лигата в Англия, след като се наложи с 2:1 на "Аштън Гейт". С това "червеношийките" си осигуриха два полуфинални мача срещу лидера в класирането на елита "Манчестър Сити", докато в другия двубой ще се срещнат "Челси" и "Арсенал".

Домакините започнаха една от най-запомнящите се вечери в 123-годишната си история с прекрасен гол на Джо Брайън в 51-ата минута. Златан Ибрахимович изравни в 58-та минуа с мощен шут по земята от пряк свободен удар, но в 93-ата минута Мат Тейлър прехвърли защитата на "Юнайтед", а Кори Смит овладя топката и я прати в мрежата на гостите за крайното 2:1.

"Бристъл Сити", който отстрани "Юнайтед", "Кристъл Палас", "Стоук Сити" и "Уотфорд" по пътя към полуфиналите, е в серия от четири поредни победи в Чемпиъншип и заема трето място след 22 кръга. "Червените дяволи" пък е втори във Висшата лига с 11 точки изоставане от "Манчестър Сити".

"Челси" спечели с 2:1 срещу "Борнемут" в другия мач, след като Еден Азар изведе Алваро Мората сам срещу вратаря в добавеното време и испанецът вкара победния гол. Секунди по-рано Дан Гослинг изравни с красив удар от границата на наказателното поле, а в 13-та минута Уилян даде аванс на Челси след асистенция на Франсеск Фабрегас.