на живо

Откраднаха барабана на Маноло, бдителни граждани го върнаха (ВИДЕО)

Инструментът на прочутия фен бе свит от колата му преди контролата между Испания и Колумбия

Испанската полиция уведоми, че е открила барабана на легендарния испански футболен фен Маноло, който бе откраднат от колата му късно снощи преди приятелската среща между Испания и Колумбия в Мурсия.

Властите се похвалиха с успеха в социалните мрежи, като не пропуснаха да благодарят за съдействието на бдителните граждани.

68-годишният Маноло пристигнал в Мурсия, за да подкрепи "Ла Фурия" срещу южноамериканците, но вместо да се порадва на футболния празник, заварил разбитата си кола и липсващия любим барабан. Случилото се силно натъжило запалянкото, който е известен със страстната си и неподправена подкрепа за иберийците от всяко кътче на планетата.

Маноло "Ел дел бомбо" и неговият барабан са неизменно на трибуните на всеки един двубой на националния отбор. Те следват тима по целия свят, а привърженикът винаги е облечен с фланелка на "Ла Фурия" и носи огромна шапка.

Маноло е заклет фен на "Валенсия" и държи бар в близост до "Местая". Той започва да се появява на мачове с барабан под мишница преди почти 50 години, а от 1979 г. следва иберийците навсякъде.

Нееднократно е споделял, че би се отказал от шумния инструмент единствено при лекарско нареждане.