на живо

Отлагат "Ел Класико" заради безредиците в Каталуния?

Мачът трябваше да се играе на 26 октомври

Reuters

Най-чаканото футболно дерби в Испания между "Барселона" и "Реал" Мадрид може да бъде отложено заради безредиците в каталунска област. 

Футболната федерация на страната ще разгледа възможността мачът да бъде изигран през декември, а не както е по програма на 26 октомври от 14:00 ч. В момента се провеждат разговори и консултации с клубовете. Очаква се крайното решение да стане ясно на 21 октомври.

Причината са демонстрациите на привърженици на независимостта на най-богатата област в Испания. Две години след неуспешно проведения референдум, който властите в страната смятат за незаконен, каталунски сепаратистки лидери бяха осъдени. Това отключи протести по улиците, които бързо преминаха в сблъсъци с полицията. 

Снимка: EPA

Заради нестабилната обстановка в Испания от местната футболна федерация предпочитат да не застрашава живота и здравето, както на футболните фенове, така и на участниците в мача, който трябва да се проведе на стадион "Камп Ноу" в Барселона.

Една от потенциалните дати - 18 декември, беше отхвърлена от организаторите на първенството, тъй като е делничен ден. 

Остава втора възможност - 7 декември. 

За да бъде осъществена промяната съгласие трябва да има между двата клуба, федерацията и организаторите на първенството.