на живо

Отлагат следващите два кръга в Серия "А"?

Заради бума на заразени с коронавирус

Провеждането на следващите два кръга в италианската Серия "А" по програма е под въпрос заради големия брой заразени с коронавирус футболисти и служители. Във всички клубове, с изключение на "Лацио", има поне по една положителна проба за COVID-19, дадена в последните дни.

Най-тежък удар понесе новакът "Салернитана". Целият клуб е под карантина след 11 заразени. Най-вероятно мачът с "Венеция" в четвъртък ще бъде отложен.

Под сериозна въпросителна е и сблъсъкът между "Верона" и "Специя", които имат съответно 8 и 4 играчи с COVID-19. Положителните проби в "Удинезе" са 7 и се очаква "фриуланите" да поискат отлагане на срещата с "Фиорентина".

В "Наполи" има четирима заразени, като днес стана ясно, че положителен тест е дал и треньорът Лучано Спалети. Не е изключено местните власти да поставят отбора в изолация и дербито с "Ювентус" да не се проведе.

Така може да се стигне до повторение на сценария от октомври 2020 г., когато тимът получи забрана да пътува до Торино. Тогава първоначално "Ювентус" получи служебна победа, "адзурите" обаче обжалваха, решението бе променено и дербито се проведе със задна дата.

През настоящия сезон вече имаше отлагане на мач заради COVID-19. Бумът на заразени в "Салернитана" попречи на Франк Рибери и компания да пътуват за двубоя с "Удинезе" в предишния кръг.