на живо

Отложиха "Юнайтед" - "Ливърпул"

След протеста на феновете на "червените дяволи" срещу ръководството

Дългоочакваното второ дерби за сезона между "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" няма да се проведе днес. Двубоят от 34-ия кръг на английската Висша лига трябваше да започне в 18:30 ч., но масов протест на фенове на "червените дяволи" срещу клубното ръководство стана причина за отлагането. Все още няма яснота за кога ще бъде пренасрочен мачът.

По-рано днес част от привърженици на "Юнайтед" нахлуха на "Олд Трафорд", а друга група обсади хотел "Лаури", където са отседнали играчите. Органите на реда прогониха запалянковците от района на стадиона, а действията на полицаите предизвикаха остра реакция - хвърлени бутилки и сблъсъци.

От Висшата лига поискаха мачът да се играе днес, но след разговори с ръководствата на двата клуба, полицията и съдийската бригада, начело с Майкъл Оливър, се взе решение дербито да не се проведе.

Привържениците на "червените дяволи" протестират срещу клубните собственици семейство Глейзър най-вече заради желанието на американските бизнесмени да включат "Юнайтед" в проекта за европейска Суперлига.

Милиардерът Малкълм Глейзър придоби клуба през май 2005 г., а след смъртта му през 2014 г, начело на "Юнайтед" застанаха неговите синове - Джоел и Аврам.