на живо

Отложиха "София Оупън" заради "Ролан Гарос"

Григор Димитров трябваше да участва в надпреварата

Lap.bg

Тенис турнира в София ще бъде отложен. Това заявиха организаторите, като уточниха, че ще се опитат да намерят начин надпреварата все пак да се проведе до 2020 г. 

Турнирът у нас трябваше да се състои от 27 септември до 4 октомври. Но точно на тази дата през септември ще стартира надпреварата от Големия шлем "Ролан Гарос". 

"Във връзка с официалното изявление от ATP относно календара след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус, бихме желали да информираме феновете и всички приятели на тениса:

Sofia Open няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството на Sofia Open продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г.", се казва в официалното съобщение на "София Оупън".

Турнирът у нас е от серията АТР 250. Участие в него беше потвърдил Григор Димитров. За последно той игра в надпреварата през 2017 г., когато стана шампион.