на живо

Отмъщението на Кот Д'Ивоар срещу Мароко не се състоя (ВИДЕО)

"Лъвовете от Атлас" с пореден успех срещу "слоновете"

БГНЕС

Мароко се класира за осминафиналите на Купата на африканските нации след победа срещу Кот Д'Ивоар с 1:0. Единственото попадение отбеляза Юсеф Ен Несири. Нападателят на "Леганес" се разписа в 23-та минута след страхотна изява на Нордин Амрабат.

В редиците на "слоновете" се готвеха за отмъщение за поражението от 2017 г., също в груповата фаза, отново с 0:1, както и за загубата в световните квалификации, пратила Мароко на Мондиала през 2018 г. за сметка на Кот Д'Ивоар. Играчите на Ибрахим Камара обаче даже не бяха близо до това.

Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Мароко - Ерве Ренар, който изведе Кот Д'Ивоар до трофея през 2015 г., се оказа изключително добре подготвен за битката в Кайро. Единственото опасно положение, в което той изтръпна, беше в 38-ата секунда, когато Джонатан Коджия стреля, но Ромен Саис изчисти от голлинията. От тук до края всичко в мача беше в полза на северноафриканците.

Футболисти като Никола Пепе, Франк Кеси, Серей Дие и Макс Градел тотално разочароваха. Звездата на Мароко - Хаким Зиех, изигра добър мач, но беше заменен в течение на срещата, за да бъде съхранен за следващата фаза. Той има над 4000 минути с "Аякс" зад гърба си през изминалия сезон.

Снимка: БГНЕС

Това е втора загуба за Кот Д'Ивоар в последните 19 мача в групите на турнира, като и предишното поражение беше от Мароко през 2017 г.

"Лъвовете от Атлас" се класират за осминафиналите в турнира след двете победи и спокойно ще срещнат Южна Африка в последния си мач от групата. "Слоновете" от своя страна са длъжни да спечелят срещу Намибия, за да не повторят "постижението" от 2017 г.