на живо

Отмениха дербито в Уругвай заради масов бой (ВИДЕО)

Фенове на "Пенярол" се биха с полицай преди мача с "Насионал"

Дербито на Уругвай между "Пенярол" и "Насионал" от 13-тия кръг на местното първенство, беше отменено заради масов бой между футболни запалянковци и полицаи на стадион "Сентенарио" в Монтевидео.

Преди срещата феновете на "Пенярол" нападнаха служителите на реда, който отговаряха за охраната на входовете и проверка на билетите. Въоръжени с подръчни средства, те опитали да изхвърлят полицаите от трибуните на стадиона.

След отмяната на срещата, сблъсъците се прехвърлили извън стадиона. При намесата на органите на реда са арестувани повече от 100 фена.

Допълнително неудобство създавала и обявената стачка на градския транспорт в Монтевидео. От фирмата-превозвач отказали да изкарат автобусите, тъй като се страхували от големи имуществени щети заради мача.

За охрана на събитието били ангажирани билзо 1000 тежко въоръжени полицаи.

"Пенярол" и "Насионал" са "вечни съперници" в уругвайския шампионат и сблъсъците между привържениците са често срещани по време на дерби. При победа в отменената среща "Насионал" можеше да се изкачи на лидерската позиция във временното класиране, докато "Пенярол" е на незавидното 11-то място.