на живо

Отново българин сред най-перспективните играчи в световния футбол

Димо Кръстев попадна в топ 60 на "Гардиън"

България отново има представител в сериите Next Generation на английското издание "Гардиън". Дефанзивният полузащитник Димо Кръстев, който играе за юношите на "Фиорентина", попадна в топ 60 на най-перспективните играчи в световния футбол, родени през 2003 г.

"Кръстев е от футболно семейство. Баща му Николай е бил професионален футболист. Младокът се присъединява към академията на "Фиорентина" миналата година и бързо си пробива път нагоре. Първо играе за тима на "Ла Виола" до 17 години, но хваща окото на бившия полузащитник на "Ливърпул" Алберто Акуилани, който в момента е начело на тима до 19 г. Този август Кръстев, който предпочита поста на дефанзивен полузащитник, но може да играе и като централен защитник, спечели Купата на Италия в Примаверата, след като "Фиорентина" победи "Верона" с 1:0 във финала. Капитанът на юношите на България до 17 г. игра до 86-ата минута и бе най-младият футболист на терена", гласи представянето му в "Гардиън", дело на колегата Методи Шуманов.

Миналата година страната ни нямаше представител в селекцията на авторитетното издание. Преди Димо Кръстев в престижната класация попаднаха Божидар Краев, Владислав Жиков, Кун Теменужков и Ияд Хамуд.