на живо

Отново Шумахер във Формула 1: Мик се качва в болида на "Хаас"

Синът на Михаел Шумахер ще дебютира в скоростната надпревара през 2021 г.

Getty Images

Крушата не пада по-далеч от дървото! През 2021 г. Шумахер отново ще бъде на пистата във Формула 1!

Синът на седемкратния шампион в надпреварата Михаел Шумахер - Мик, ще се присъедини към тима на "Хаас" през следващия сезон! Новината потвърдиха от отбора при конструкторите, както и от Формула 1.

"Винаги вярвай, че мечтите ти ще се сбъднат! Да се състезавам за "Хаас" през следващата година е страхотно чувство и не мога да бъда по-щастлив. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", написа развълнуваният Мик в своя профил в социалните мрежи.

В последната година Шумахер-младши се подвизаваше във Формула 2, като в момента е лидер при пилотите. До края на сезона има само един старт - в Бахрейн на 6 декември.

През 2018 г. Мик триумфира в европейската Формула 3.

Снимка: Getty Images

Специалистите определят хода на "Хаас" като очакван. Неведнъж 21-годишният Мик е споменавал, че иска да тръгне по стъпките на баща си - великият седемкратен шампион, който в момента се възстановява от удар в главата, претърпян по време на каране на ски преди 7 години. 

Семейството много ревностно пази личното си пространство. Рядко оповестяват информации за състоянието на Михаел. Знае се само, че са му направени седем животоспасяващи операции, последвани от 254 дни болнично лечение.

Снимка: Getty Images

В "Хаас" - тима, който през сезон 2020 е на предпоследното девето място при конструкторите, младият Шумахер ще си сътрудничи с руснака Никита Мазепин.

Мик е третият Шумахер, който ще се състезава във Формула 1. Освен баща му, на пистата на едно от най-атрактивните спортни състезания се изявяваше и братът на Михаел - Ралф Шумахер, който има 6 победи в стартове от шампионата в периода 1997-2007 г.

Снимка: Getty Images

По-рано през сезон 2020 Мик Шумахер се включи в първата свободна тренировка преди Гран При на Айфел (Германия) и кара болид на "Алфа Ромео", замествайки Антонио Джовинаци.

Той ще участва и в тренировката на "Хаас" преди Гран при на Абу Даби - последния старт от сезона, на 11 декември.