на живо

Отново унищожиха терен на "Левски-Раковски" (ВИДЕО)

Според Станислав Ангелов се цели уронване на престижа и обезкървяване на отбора

Пореден вандалски акт на базата на "Левски-Раковски" в София. От футболната школа се оплакаха от посегателство върху централния терен на стадион "Раковски".

На ексклузивни кадри от охранителните камери, предоставени на bTV, се виждат двама души, които влизат на терена и са изключително добре екипирани.

Само преди 2 месеца тревата на терена бе залята с пестициди - тогава щетите бяха оценени на около 50 хиляди лева, а сега ремонтът вероятно ще струва двойно повече.

Теренът е тотално обезобразен и ще трябва да се изкопае наново, след което да се положи нова тревна настилка.

Директорът на школата Станислав Ангелов смята, че това е атака, която цели да урони престижа на отбора и да го обезкърви.

"Недопустимо е и вече не знам към кого да се обърнем за подкрепа и помощ. Това е акт срещу децата, не може да се постъпва така", каза бившият футболист на "Левски" в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Не може да е лично срещу мен. Ние сме под наем. Базата е собственост на МВР. Явно има много чужди интереси, дано не са подкрепени от много високо ниво. Искам да помоля властимащите - нека всеки да си свърши работата".

"Цели се уронване на престижа и обезкървяване на отбора. Цели се имотът и уронване на престижа на нашата работа. Ако си тръгнат децата и аз ще си тръгна", добави Ангелов.

Директорът сподели, че напоследък има рязък скок на желаещите да спортуват, като в момента в "Левски-Раковски" се готвят над 300 деца.