на живо

Нов бой в Ботевград, полетяха бутилки и други предмети (ВИДЕО)

Жандармерията потуши напрежението

Нов бой в Ботевград, полетяха бутилки и други предмети (ВИДЕО)

Нов бой между феновете на "Балкан" Ботевград и "Левски Лукойл" в Ботевград. Въпреки строгите мерки за сигурност и военното положение в "Арена Ботевград", напрежението между агитките отново ескалира и от трибуните полетяха бутилки и други предмети, като сблъсъците не се разминаха и без счупени седалки.

Жандармеристите охладиха страстите, а в мелето участваха фенове и на двата тима. 

Част от привържениците, сред които майки с деца, потърсиха убежище на паркета, докато президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков се опитваше да усмири "сините" ултраси. Дикторът в залата също призова за спокойствие.

Снимка: bTV

Първите 20 минути от мача протекоха спокойно, но на почивката "сините" ултраси пробиха охраната в залата и влязоха в сблъсъци с феновете на домакините, както и с футболисти на СК "Ракитин" Трудовец, пристигнали специално, за да подкрепят "Балкан" Ботевград. Ултрасите минаха и през жандармеристите, а няколко от тях се озоваха на земята. 

Снимка: bTV

След овладяването на обстановката, жандармеристите се разположиха из цялата зала. 

Около 35 привърженици на "Левски Лукойл" пропътуваха разстоянието до Ботевград, за да подкрепят момчетата на Тити Папазов, които отстъпиха с 80:81 в първия мач от 1/4-финалите за Купата на България.

Снимка: bTV

Напоследък почти всеки мач между "зелени" и "сини" преминава със сблъсъци между феновете. След ексцесиите на 5 януари "Левски Лукойл" бе глобен с 5000 лв. Тогава в мач от НБЛ в зала "Универсиада" запалянковци на "сините" атакуваха гостите с бутилки минерална вода.