на живо

140-ият в света шокира Джокович в Барселона

Един от основните конкуренти на Гришо за титлата отпадна още на старта

Getty Images

Новак Джокович отпадна още на старта в Барселона. 12-ият в света загуби от словашката първа ракета Мартин Клижан с 2:6 6:1 3:6. Битката продължи близо час и 40 минути. Това беше първи успех за 140-ия в света срещу сърбина, като двамата са се срещали преди това 4 пъти, а словакът бе взел едва един сет.

С успеха си Мартин се класира за третия кръг, където негов съперник ще бъде 12-ият поставен Фернандо Вердаско.

Двубоят започна с пробив, когато Новак загуби при свой сервис още първия гейм. При 3:1 Клижан продължи своята силна игра и успя да осъществи втори пробив. При последвалите геймове всеки от двамата тенисисти спечели подаването си, с което Клижан взе първата част с 6:2.

Във втория сет първите три гейма бяха взети от подаващите, а след това в последвалите два сервис гейма Джокович напомни за себе си и проби, давайки на опонента си само една точка. Сетовете се изравниха, като той взе частта с 6:1.

Решителният трети сет започна нервно, а и двамата успяха да си вземат своите геймове, докато не дойде време за осмия. При 3:4 Новак не съумя да вземе своя сервис гейм, а Клижан поведе с 5:3. При своя топка словакът показа самообладание и спечели частта и мача.

По този начин двама от основните конкуренти на Григор Димитров за титлата напускат турнира. Вторият е Кей Нишикори, който се отказа по-рано днес.