на живо

Отпускат 37 млн. лв. за пловдивския спорт (ВИДЕО)

Средствата ще бъдат вложени в изграждането на две спортни съоръжения

Plovdivderby.com

37 млн. лв. ще бъдат отпуснати за спорта в Пловдив. Това обяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството. На него присъства и кметът на града Здравко Димитров. Средствата са спестени от закупуването на нов самолет, който да се ползва при пътувания на Борисов и министри в чужбина. Парите ще бъдат вложени в изграждане на две спортни съоръжения за футболните клубове "Ботев" и "Локомотив".

"Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е и за пилотите, и за екипажите, и пътниците, и за мен, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7. Чух всякакви идиоти да се изказват, че той бил много готин, но ние искаме да си купим по-хубав. Няма да си купуваме. Който иска, после да купи", заяви Борисов.

"Кмете, съберете си общинския съвет и решете. Парите, които спестяваме от самолета, отиват за тези съоръжения, плюс 3 млн. за стадиона в Шумен. Той е опасен. Да почнат да си го подготвят", обърна се към Здравко Димитров министър-председателят.

"Нека да се знае, че много училища нямат салони. Като е хубаво времето, децата играят навън, но ние сме длъжни това неравенство да го прекратим", призова премиерът.

Снимка: Plovdivderby.com

Точките, цитирани от Борисов, засягат няколко проекта с нужда от финансиране. Първият е за осигуряване на 37 млн. лв. за община Пловдив и 3 млн. за стадиона в Шумен. Вторият е за 25 млн. лв., които да отидат за изграждане и оборудване на физкултурни салони в 50 училища. Последният няма връзка със спорта и засяга възлагането на "Български пощи" ЕАД да извършва дейност по разпространение на печатните издания на територията на страната.

Тагове: