на живо

Отвориха гроба на Наим, дъщеря му се появи (ВИДЕО)

Ексхумацията продължи около час и 45 минути

Отвориха гроба на трикратния олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу. Съдебни медици взеха ДНК проба от трупа му, за да бъде доказано дали японката Секаи Мори, която претендира за бащинство, е негова дъщеря.

Ексхумацията започна около 11:30 часа, а в 13:15 ч. Джобния Херкулес бе погребан наново.

На процедурата са присъствали адвокатите по делото, както и самата Секаи Мори. Именно по нейно настояване и заведено дело се стигна до отварянето на гроба на Сюлейманоглу.

Сутринта полицията бе блокирала достъпа до гробището в Едирнекапъ, а големи брезентови платна скриваха всичко от медиите.

Според адвоката на японката ексхумацията е нормална процедура при дело за бащинство. "Пробата, която бе в болницата е недостатъчна да се направи изследване, което да гарантира на 100% бащинството".

Пробите отиват в института по съдебна медицина. Следващото заседание по делото ще се състои на 4 октомври, когато ще бъдат ясни и резултатите от ексхумацията.

Смята се, че Секаи Мори е първородната дъщеря на Сюлейманоглу. Големият шампион, който почина през ноември миналата година, се запознал с майка й по време на летните олимпийски игри в Сеул през 1988 г.