на живо

Пак скандали в баскетбола, този път в Стара Загора (ВИДЕО)

Дъжд от бутилки и чаши за кафе прекъсна дербито "Берое" - "Левски"

Пак скандали в баскетбола, този път в Стара Загора (ВИДЕО)

Грозни сцени белязаха дербито от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) у нас между първия и втория във временното класиране "Берое" - "Левски Лукойл" в Стара Загора.

"Берое" (2-ро място в класирането - б.р.) измъкна инфарктна победа от шампиона за изминалия сезон и носител на Суперкупата на страната за този сезон "Левски Лукойл" (1-во място в класирането - б.р.) с 85:84 пред своя публика.

Снимка: Facebook.com/Beroebasketball

Нещата излязоха от контрол 8 секунди преди сирената на редовното време, при резултат 85:84 в полза на "Берое". Съдиите отсъдиха нарушение в нападение срещу гарда на домакините Николай Стоянов, който блъсна американеца от състава на "сините" Ръсел Робинсън.

Публиката на "Берое", изпълнила до краен предел залата, реагира бурно и към баскетболистите на "Левски" полетяха бутилки с минерална вода и чаши с кафе.

Феновете на "зелените" скандираха обидни реплики по адрес на "Левски Лукойл", а в техния сектор се наложи да нахлуят полицаи, които да укротят страстите. Дикторът в залата пък на няколко пъти призова привържениците да спрат да хвърлят предмети по паркета, за да може играта да продължи.

Снимка: Facebook.com/Beroebasketball

Президентът на клуба Тодор Стойков светкавично даде знак на своя отбор да напусне терена и да се прибере в съблекалнята. Легендата обясни решението си с мотива, че ситуацията не е нормална и застрашава здравето на неговите състезатели.

Около съдийската маса стана горещо, треньорите размениха реплики помежду си, а най-невъздържан бе наставникът на "Берое" Любомир Минчев, който дори бе изгонен от реферите в коридора и не довърши двубоя на пейката на старозагорци.

Снимка: Facebook.com/Beroebasketball

Няколко минути по-късно тимът от София се върна в залата и срещата бе доиграна, но "сините" пропуснаха златна възможност да изтръгнат успеха в последната секунда, след като Деян Иванов, Миливое Мийович и Патрик Рембърт не успяха да вкарат под коша.

"Левски Лукойл" обаче може да се сърди само на себе си, защото пропиля преднина от 11 точки и най-вече на груби грешки от страна на двама от лидерите на шампиона - Калоян Иванов и Патрик Рембърт в заключителните минути, позволили на "Берое" да стопи разликата и да обърне развоя на дербито в своя полза. Големият герой за "зелените" се казва Тихомир Желев, нанизал хладнокръвни кошове под носа на "Левски" в най-напечените моменти.