на живо

Пълна истерия! 15 000 паунда за билет за мач на Лестър

Феновете на "лисиците" вече се готвят за вдигането на шампионската купа

Getty Images

Билетите за последното домакинство на Лестър за сезона във Висшата лига срещу Евертън стигнаха до 15 000 паунда за чифт. Прекупвачи на билети предлагат в Интернет възможността да се гледа на живо коронясването на евентуалния нов шампион, но цената се равнява на близо 40 000 лева.

Лестър изглежда все по-близо до титлата, като след 5-та си поредна победа има 7 точки аванс пред втория Тотнъм само 5 кръга преди края на шампионата.

От клуба изтъкнаха, че всички билети за мача с Евертън на 7 май са се изкупили за 90 минути.

Няколко часа по-късно обаче пропуските са се появили по различни сайтове, стигайки цени близки до 8 000 паунда за една бройка, а някои от продавачите дори задължават да си купиш по 2 билета.

Много от притежателите на сезонни карти за мачове на Лестър се оплакаха, че за тях билети няма, макар и абонаментите им да са от най-висок клас.

От клуба заявяват, че голяма част от феновете - притежатели на сезонен абонамент са се сдобили с билет за мача с Евертън.

От Лестър припомнят, че препродаването на билети е престъпление и приканват всички привърженици, които имат данни за подобни деяния да се обърнат към органите на реда.