на живо

Пълна лудница: Футболист хвърля обувката си по съдията, получава жълт картон (ВИДЕО)

Арда Туран не става за хандбалист, а Жорди Алба е усвоил симулациите напълно

Getty Images/Guliver Photos

Няма да е пресилено, ако определим мача-реванш от четвърфиналите за Купата на Испания между Атлетико Мадрид и Барселона като цирк или 90-минутен ММА двубой в тежка категория. Изнервени от негативното развитие на срещата, през второто полувреме футболистите на домакините действаха изключително грубо в някои ситуации, а в други реагираха бурно срещу отсъжданията на главния съдия Хесус Хил и неговите помощници.

В средатата на втората част халфът на "червено-белите" Арда Туран изпусна нервите си, поради неотсъдено нарушение срещу него. При съприкосновението с футболист на каталунците лявата бутонка на турския национал бе събута и той намери за подходящо да изрази яда си, замеряйки с нея страничния съдия.

Туран обаче доказа, че съвсем правилно е избрал спорт, в който не участват ръцете, защото изстрелът му мина на метър от рефера и дори закачи едно от официалните лица, което се разхождаше съвсем спокойно покрай трибуните.

Действието на турския футболист изуми всички на стадиона, но не и главният съдия Хесус Хил. Явно притеснен от враждебната обстановка и вече редуцираният състав на Атлетико, след изгонването на Габи на почивката, реферът показа само жълт картон на Туран.

В друга ситуация, през първото полувреме, левият защитник на Барса Жорди Алба показа, че е усвоил перфектно една от основните идеи в играта на каталунците - симулациите. Бранителят бе ударен случайно от страничния съдия и моментално се строполи на тревата, изпитвайки "силна" болка.

Не е ясно обаче дали Алба осъзнаваше, че реферът няма как да получи червен картон. След кратко премисляне на ситуацията испанският национал се изправи и продължи срещата, очаквайки нова възможност да помирише тревата отблизо.