на живо

Паметният гол на Фелипе Машадо срещу "Левски" (ВИДЕО)

Защитникът, загинал днес в самолетна катастрофа, игра в последния шампионски тим на ЦСКА

Паметният гол на Фелипе Машадо срещу "Левски" (ВИДЕО)

Днешната трагедия, при която в самолетна катастрофа в близост до колумбийския град Меделин загинаха 76 души, по всяка вероятност е натъжила всеки фен на българския отбор ЦСКА.


На борда заедно с всичките си съотборници от бразилския футболен тим "Шапекоензе" присъства и бившият защитник на "армейците" Фелипе Машадо.


Бразилецът остана завинаги в сърцата на "червените" фенове с гола си с глава във вечното дерби срещу "Левски" на 2 декември 2007 г., когато ЦСКА спечели с 1:0. В края на същия сезон "армейците" се короноваха като шампиони на България.

Публикувахте от Filipe Machado в 6 август 2014 г.


Скромен човек и качествен футболист
. Като такъв ще бъде запомнем Фелипе Машадо от феновете на играта в България.

Той започва своята кариера в "Интернасионал", където се състезава от 2002 до 2006 година. Играл е под наем и за "Флуминензе" и "Еспортиво".


През 2006 година преминава в "Понтеведра", където изкарва само един сезон, когато идва офертата от българския ЦСКА, която Машадо приема.

Той изиграва 37 мача и отбелязва 2 гола в шампионския сезон на възпитаниците на Стойчо Младенов 2007/2008 година. През същия сезон ЦСКА печели и Суперкупата на България.


След това Машадо последователно играе за "Салернитана", "Интер Баку" където става шампион през 2010 г., "Ал Дафра", "Дукуе де Кайшаш", "Резенде", "Гуаратингета", "Фужайра", "Масае", "Саба Ком" и "Шапекоензе".

Именно бразилският тим е последният в кариерата на Фелипе Машадо. Отбор, с чиято емблема на гърдите си, той загина.