на живо

Пантерата Серина Уилямс (ГАЛЕРИЯ)

Тенисистката изуми всички с новия си екип

Серина Уилямс често е изумявала света със своя тенис талант, победите, атрактивните си отигравания, а от вчера и с... иновативния си екип.

Бившата номер 1 се завърна на корта във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" изяло в черно. 

Снимка: Reuters

На фона на червената настилка американката беше като пантера с дългия си клин от стягаща материя. Самата тя обяви след победата над Кристина Плишкова, че се е чувствала като анимационната героитя Жената-котка.

Всъщност, изборът на Серина не е само модна приумица. Тя посвети този свой костюм на всички жени, станали наскоро майки и преживяли тежка бременност, точно като нея. 

Снимка: Reuters

"Имах много проблеми с кръвните съсиреци. Господи, направо не си спомням колко имах в последните 12 месеца. Така че в костюма има и функционалност. Като цяло нося панталони много, докато играя, за да поддържам циркулацията на кръвта. Костюмът е забавен, но е и функционален, така че мога да играя без проблем.", каза тенисистката.

Тя добави, че много е харесала идеята за такъв костюм, а той доста ѝ е помогнал да се представи на високо ниво и да се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне поставената под №17 Ашли Барти.