на живо

Паоло Малдини: Тренирам 10 минути и съм като умрял

Легендарният футболист разказа за борбата си с коронавируса

Легендарният футболист на "Милан" и националния отбор на Италия - Паоло Малдини, разказа, че все още не се е възстановил напълно, след като беше заразен с коронавирус.

Настоящият технически директор на "росонерите" съобщи, че тестът му и този на сина му Даниел са положителни преди повече от две седмици. За кратко Паоло Малдини беше в болница, а в момента се възстановява у дома.

"Трудно е да започнеш отново да тренираш. Днес опитах да направя нещо като фитнес тренировка у дома. След 10 минути бях като умрял. И не защото съм на 52 години", заяви бившият капитан на "Милан" пред "Скай Италия".

Преди седмица Малдини успокои футболните почитатели, че се чувства добре и най-лошото е преминало.

"Имах суха кашлица. Загубих обонянието си и усещането за вкус, но се надявам, че ще ги възстановя скоро. Беше като тежък грип, не като обикновения. Като всеки спортист, и аз познавам тялото си. Болките бяха силни, все едно ти смачкват гръдния кош. Тялото ти се бори с нещо ново, което не е изпитвало до сега", обясни петкратният победител в Шампионската лига.

Той разкри, че е усетил първите симптоми на 5 март - болки в ставите и мускулите, а температурата му не се е покачвала над 38,5 градуса.

"Трябваше да отида на базата на "Милан", но си останах вкъщи. За това пропуснах "Милан" - "Дженоа", заяви Малдини.

bTV призовава: останете си вкъщи!