на живо

Папазов: Имаше съдийски грешки, но не те предизвикаха напрежението

"Не съм контактувал с играчите по време на прекъсването", заяви треньорът на "Левски Лукойл"

Папазов: Имаше съдийски грешки, но не те предизвикаха напрежението

Треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов заяви, че е видял съдийски грешки в ущърб и на своя тим по време на дербито от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига срещу "Берое", но не те са били в основата на грозните сцени по трибуните.

8 секунди преди края на мача играта бе прекъсната заради хвърлени към терена бутилки. Президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков изведе играчите си от залата, но след като страстите се охладиха, мачът се доигра и завърши с победа на "Берое".

"Когато мачовете са битки, какво да бъде? Любо Минчев е достатъчно обективен човек, треньор на националния отбор и няма да каже някоя глупост. Според мен днес проблемите не са от съдийството. Ако съдиите са били за нас... Ние водехме 11 точки, няма как да стане равен. По принцип на домакински мачове еуфорията влияе на съдиите. Не можа да се оплача днес. Виждам, че има грешки, но те не са крещящи и фрапантни. Можеше да спести това техническо нарушение.", заяви Папазов след мача.

"Борихме се да стане добър мач за публиката. Толкова много хора сега са щастливи. За ситуацията искам да кажа, че съдията ни викна двамата с Любо и никой не каза нищо обидно. Любо каза, че така сме си взели таймаут, а аз, че не сме говорили. Това са репликите и за тях наказаха и двамата. Не е фатално, мачът свършваше. Но се създава излишно напрежение, което не е необходимо. Няма как да не играем, особено в такава ситуация. Нямаме право да не играем. Даже не съм имал възможност да контактувам с играчите. Трябваше да се успокоят страстите, все пак 4-5 бутилки полетяха. Празни, пълни, няма значение. ", каза още той.