на живо

Парадокс: "Етър" благодари на ЦСКА, БФС наказа "червените"

БФС глоби "армейците" и "Левски" заради вулгарни скандирания

Пореден парадокс в българския футбол. Феновете на ЦСКА получиха благодарности от ръководството на "Етър" за поведението си на стадион "Ивайло" в събота. "Виолетовите" специално акцентират върху факта, че гостуващите привърженици не са нанесли щети на съоръжението. В същото време обаче БФС нареди на "червените" да... възстановят щетите на стадиона във Велико Търново.

Двубоят, завършил 2:2, бе наблюдаван от около 9000 зрители. Почти половината подкрепяха гостите от София. "Благодарим на феновете на ЦСКА за това, че приеха призива ни и не нанесоха щети по стадион "Ивайло" и допринесоха за цялата футболна атмосфера", написаха от "Етър" в официалния сайт на клуба.

Дисциплинарната комисия към БФС обаче постанови, че ЦСКА трябва да възстанови нанесени материални щети по чл. 38, ал. 1. 

Освен това "армейците" са глобени с общо 4800 лв. - З00 лв. за факли и димки, 500 лв. - за хвърлени предмети, по 1000 лв. за хвърлени факли на пистата и нецензурни и вулгарни скандирания, както и 2000 лв. за бомбички.

"Етър" е глобен с 300 лева за факли и димки, а треньорът на вратарите на тима от Велико Търново Калоян Чакъров получи 3 мача наказание и 1000 лв. глоба за бутане на длъжностно лице.

"Левски" ще трябва да се раздели с общо 2300 лв. заради поведението на феновете си срещу "Черно море" (1:0) в неделя. Общата стойност на глобите, които Дисциплинарната комисия наложи за изминалия кръг, са 10 700 лв. В списъка с нарушителите попаднаха още "Верея" (1500 лв.), "Славия" (500 лв.) и "Ботев" (300 лв.).