на живо

"Пари Сен Жермен" не се отказва от титлата

Шампионът на Франция разби "Бастия", залепи се за "Монако"

Getty Images

Шампионът "Пари Сен Жермен" разгроми последния в класирането "Бастия" с 5:0 като домакин в среща от 36-ия кръг на френското футболно първенство.

Така столичани събраха 83 точки и се изравниха с лидера в Лига 1 "Монако", който обаче има два мача по-малко. Възпитаниците на Унай Емери доминираха през цялата среща и успяха да открият резултата след малко повече от половин час игра, когато Блес Матюиди беше изведен в чиста позиция в ляво в пеналта и с отличен пас по тревата към далечната греда намери непокрития Лукас, който от 6-7 метра вкара на празна врата.

Три минути по-късно Марко Верати удвои след страхотен удар от десния ъгъл на наказателното поле. Четвърт час преди края Единсон Кавани направи резултата класически, след като засече отблизо отличен пас на португалската резерва Гонсало Гедеш.

Десет минути преди края вратарят на гостите Жан-Луи Лека спаси удар на Кавани от дузпа, отсъдена за нарушение в пеналта срещу уругваеца на Александър Джику.

Две минути по-късно Маркиньос реализира за 4:0, след като проби в ляво в наказателното поле и технично копна топката от малък ъгъл над плонжа на Лека.

Минута преди края Кавани все пак вкара 33-ия си гол за сезона в шампионата. Юлиан Дракслер се възползва от грешка в защитата на съперника пред наказателното поле и изведе в чиста позиция уругвайския нападател, който оформи крайното 5:0 с шут по тревата.

"Бастия" остана на последното място с 31 точки, на 2 точки от спасителната зона.

Тагове: