на живо

"Пари Сен Жермен" се разделя с десетима, за да вземе Меси

Очаква се аржентинецът да получава 25 млн. евро на сезон

"Пари Сен Жермен" е съвсем близо до привличането на Лионел Меси! Според The Athletic аржентинският гений ще получава по 25 млн. евро в следващите два сезона. За да освободят средства за шесткратния носител на "Златната топка" обаче, вицешампионите на Франция са готови да се разделят с десетима играчи.

В списъка с ненужни попадат Абду Диало, Тило Керер, Идриса Гей, Рафиня, както и Мауро Икарди и Андер Ерера.

Същевременно парижани се надяват Меси да убеди суперзвездата Килиан Мбапе да остане. Договорът на световния шампион от 2018 г. с ПСЖ изтича следващото лято, а интерес към него проявява "Реал" Мадрид.

Идването на Меси на "Парк де Пренс" би оформило едно от най-силните трансферни лета в историята на клубния футбол. До момента ПСЖ привлече като свободни агенти Серхио Рамос, Джорджиньо Вайналдум и Джанлуиджи Донарума. Французите се подсилиха и с Ашраф Хакими от "Интер" за около 64 млн. евро.

Драмите между Меси и вече бившите му работодатели от "Барселона" продължават. След като двете страни обявиха, че приключват отношенията си след 21 години, от испанския гранд преминаха в атака.

Адвокатите на клуба сезираха европейските съдебни институции, че "Пари Сен Жермен" ще наруши правилата за финансов феърплей, ако привлече Меси.

"ПСЖ има по-лоши показатели във финансовия феърплей, в сравнение с "Барселона". През сезон 2019/20 99% от приходите на ПСЖ отиваха за заплати, докато в "Барселона" процентът бе 54.", се казва в жалбата.