на живо

"Пари Сен Жермен" вади парите за Роналдо

Португалецът пък размислил за своя трансфер, твърдят испански медии

Getty Images

Собствениците на "Пари Сен Жермен" са готови да се простят с 1 млрд. евро, но да си осигурят услугите на европейския шампион с Португалия Кристиано Роналдо, съобщава "Екип". 

Френският клуб е един от спряганите за следващ отбор на звездата на "Реал" Мадрид, който има и финансовата възможност да си го позволи. Другият такъв е бившият тим на португалеца - "Манчестър Юнайтед".

Парижани не са отправили официална оферта, но следят случая с интерес.

Роналдо и настоящият му отбор, с който спечели 3 купи в Шампионската лига - "Реал" Мадрид, влошиха отношенията си, след като срещу футболиста започна разследване за укриване на данъци в размер на 15 млн. евро. 

Президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес обяви, че клаузата за освобождаване на португалеца е 1 млрд. евро и който иска да го притежава, ще трябва да я плати. Пред испанско радио той заяви подкрепата си за португалеца и беше категоричен, че Роналдо е невинен по всички обвинения.

Испанският "Ас" пък пише днес, че именно тази категорична позиция на Перес е накарала звездата на тима да размисли и да смекчи позицията си за напускане.

В момента Роналдо участва с националния отбор на Португалия в турнира за Купата на конфедерациите.