на живо

Партизан и Божинов не успяха да засенчат блясъка на Звезда (ВИДЕО)

Българинът влезе през второто полувреме, но отборът му загуби Белградското дерби

partizan.rs

Отборът на Цървена Звезда триумфира в най-чаканото сръбско футболно дерби. Играчите на треньора Милодраг Божович победиха "вечния си враг" Партизан с 3:1 в среща от деветия кръг в първенството на западната ни съседка. За "гробарите" Иван Бандаловски остана резерва, а Валери Божинов влезе в игра в 68-та минута на срещата, но не успя да помогне на тима си да постигне обрат.

Снимка: crvenazvezdafk.com

"Звездашите" поведоха в 27-та минута на 149-то дерби между двата отбора. Уго Виейра бе изведен зад защитата и с техничен прехвърлящ удар прати топката във вратата на "гробарите". Партизан все пак достигна до равенството след попадение на Ален Стеванович в самия край на първото полувреме.

Снимка: partizan.rs

През втората част "червено-белите" доминираха напълно. В 50-та минута отново Виейра прати топката в мрежата на съперниците си след красив прехвърлящ удър от около 25 метра. Крайният резултат оформи Александър Катаи пет минути по-късно.

Играта бе прекъсната за минути в срадата на второто полувреме заради бурната радост на привържениците на Звезда, които запалиха факли. След подновяването на играта, на терена се появи Валери Божинов, който замени голмайстора Стеванович. Три минути по-късно той отправи и опасен удър към вратата на "червено-белите", който обаче не завърши в мрежата.

Снимка: partizan.rs

След мача героят на Цървена Звезда Уго Виейра заяви, че посвещава головете на съпругата си, която загуби борбата с рака в началото на годината.

Феновете на Цървена Звезда празнуваха шумно след последния съдийски сигнал, тъй като победата ги остави еднолични лидери в сръбския шампионат. Партизан паднаха на трето място в класирането.

Снимка: ultras-tifo.net

Белградската полиция имаше доста работа по време и след мача. В ареста са пренощували 34 "навиячи" от двата клуба, предимно заради опити да вкарат на стадиона факли и бухалки. Всички те са осъдени по бързата процедура.