на живо

Партизан на крачка от класиране напред в Лига Европа

Бандаловски игра цял мач срещу Алкмаар.Божинов на терена за 10 минути

Getty Images

Изключително ценен успех  с 2:1 при гостуването си в Холандия постигна съставът на Партизан, като гост на Алкмаар и си осигури прекрасна възможност да продължи във фазата на елиминациите в турнира.

Двама българи допринесоха за този успех. Защитникът Иван Бандаловски игра цял мач за сръбския отбор, а Валери Божинов се появи в игра в последните десетина минути на мача.

През първото полувреме на срещата срещу Алкмар голове нямаше въпреки надмощието на домакините.

Три минути след началото на второто полувреме Соуза дос Сантос откри разултата за Алкмаар. След това обаче гостите успяха да стигнат до пълен обрат в резултата. В 65 - тата минута на срещата Умару засече центриране пред вратата на домакините и изравни, а в 89 - тата минута след прецизна контраатака Живкович досесе победата на Партизан.

Така преди последните мачове в групата Партизан е втори в класирането с три точки повече от състава на Аугсбург, който гостува на сръбския тим в последния кръг от груповата фаза. За да бъде изместен от второто място, отборът на Партизан трябва да загуби домакинския си мач с три гола разлика или с резултат 2:4 или 3:5, защото Партизан успя да победи Аугсбург на немска земя с 3:1.

Първото място и класиране напред в тази група си осигури тимът на Атлетик Билбао след победа при гостуването си на Аугсбург с 3:2