на живо

Първа победа за Мъри Стоилов и "Левски" е на осминафинал за Купата

"Сините" победиха "Марек" с 2:0

Lap.bg

"Левски" постигна първа победа след завръщането в тима на треньора Станимир Стоилов. "Сините" успяха да се наложат с 2:0 на "Марек" в Дупница, като по този начин се класираха за осминафиналите в турнира за Купата на България. 

След равенствата с "Локомотив" Пловдив и ЦСКА 1948 в първенството, този път Стоилов и футболистите се поздравиха с успех. И двете попадения в мача бяха дело на Димитър Костадинов.

Още в 12-ата минута той разочарова местната атрактивна публика, като прати топката във вратата на втородивизионния "Марек" след центриране на Радослав Цонев. 

"Сините" продължиха да владеят ситуацията на терена и закономерно се стигна до второ попадение. В 32-ата минута Костадинов получи отличен пас от Здравко Димитров, успя да финтира няколко от футболистите на домакините и да отбележи втория си гол.

След почивката темпото на игра падна, като футболистите на "Марек" също направиха няколко опити да съкратят изоставането си. В крайна сметка обаче резултатът се запази 2:0, а "Левски" ще играе на осминафинал. в турнира, в който е рекордьор по спечелени отличия - 25. 

"Марек" има една Купа на България във витрината си от далечната 1978 г.