на живо

Патерица назаем (ВИДЕО)

Историята на Сантиаго разчувства Южна Америка

Това е историята на 10-годишния Сантяго Фретес. Малчуганът от Аржентина се ражда с един крак поради генетично заболяване. Сърцето му обаче се оказа огромно.

Сантяго преотстъпи една от патериците, с които се придвижва, на друго дете, за да могат двамата да наблюдават последния мач на легендата на "гаучосите" Диего Милито. Снимката на момчетата разчувства цяла Южна Америка.

Малчуганът отива на стадиона за да изгледа последния мач на любимеца си Диего Милито с екипа на Расинг, когато вижда, че едно от момчетата зад високата ограда на стадиона не може да вижда случващото се на терена. Без да се колебае, Санти му дава една от патериците си за да могат заедно да споделят емоцията от двубоя.

"Докато гледа Милито, го видях как се опитва със скокове да види случващото се на терена. Тогава реших да му услужа с едната ми патерица, за да може да гледа и той", каза момчето.

Въпреки че е с ампутиран крак заради генетично заболяване, нищо не е способно да спре Санти да гледа любимия си Расинг, да играе футбол и да тренира таекуондо.

Момчето успя да види своя идол Милито и в последния му мач. Същият идол, който през февруари му прати заедно с други играчи на тима специални поздравления за рождения му ден.

Майката на момчето - Сабрина, разказва за уникалния дух на момчето и историята с патерицата.

"Той ходи навсякъде с топката. Не познаваше това момче, не знаеше името му... На мач има по 20 деца, които стояха зад стената, която е висока около 1,70 м. Момчето се опитваше да види какво се случва и тогава Санти му даде патерицата за да може да се качи. Останах безмълвна и просто направих снимката. В този момент си мислех: "Внимателно с патериците! Това е единственият чифт, който имаме!"

Снимката става хит в социалните мрежи. В Туитъра на Сабрина само за два дни е споделена близо хиляда пъти. Санти и майка му се опитват да съберат средства за протеза, която да направи придвижването на момчето по-лесно. Надеждите им след огромното медийно отразяване на историята е, че скоро Санти може да получи възможността да захвърли патериците.