на живо

Патрулка докара Димитър Пенев за участие в bTV

"Ще бъде добра и интересна среща", обеща Стратега, който ще води тима на Стоичков по време на мача в Стара Загора на 20 септември

bTV

Легендарният български треньор Димитър Пенев пристигна в студиото на bTV за участие в предаването "Преди обед" с... патрулка и без телефон. Стратега от Мировяне стана "жертва" на затворените улици в столицата заради провеждащия се щафетен маратон в чест на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пенев прибегна до помощ от органите на реда, които го докараха със служебен автомобил, но за жалост неговите премеждия не спират до тук. Той забрави телефона си в колата.

Със сигурност обаче такива премеждия специалистът няма да има на 20 септември в Стара Загора, когато ще бъде треньор на тима на Христо Стоичков. Камата удостои с тази чест треньора, извел него и българския тим до четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г. Срещата ще може да гледате пряко по bTV Action и на btvnovinite.bg

"На такива мачове съм участвал десетки пъти, дори в чужбина - Испания, Италия, Германия. Трябва да поздравим организаторите на тези мачове, тъй като са минали десетки и стотици големи звезди в Европа. Това са едни срещи, които връщат спомените, повечето, от които са хубави. Подсказва се, дава се пример да не се забравят историите на тези добри футболисти и таланти, които са били в миналото. Това са едни приятелски, спокойни мачове, където повечето опитват се, натискат да покажат миналото си, но времето и годините... по-трудно. Миналата година се игра юбилея на Стоичков, тази година е съвсем различно - "Барселона" срещу България. Ще бъде една добра и интересна среща", заяви Стратега.

"Много по-рядко се виждаме със Стоичков. Доста по-често се чуваме по телефона - 1-2 пъти месечно. Той поддържа много връзки с приятели от България. Той е представител от мексиканска страна в Америка, следи постоянно изявите на много страни, много футболисти в миналото, които той е срещал. Когато е в България, виждаме се. Очаквам го и 1-2 дена преди това да бъде, защото не може на всички да обърне внимание. Има родители, приятели, които едно време го прикриваха от мен", каза Пенев.

Какво още каза легендата на българския футбол за състоянието на националния отбор, какво е първото нещо с емблема на ЦСКА, което е подарил на своята правнучка и прави ли романтични жестове, вижте в следващото видео: