на живо

Пауло Сезар преди ПСЖ - "Сити": Победителят от сблъсъка ще спечели Шампионска лига

Бившият играч на френския гранд даде интервю за bTV преди полуфинала

Пауло Сезар преди ПСЖ - "Сити": Победителят от сблъсъка ще спечели Шампионска лига

Бившият играч на "Пари Сен Жермен" - Пауло Сезар, сподели в интервю за bTV, че според него трофеят в Шампионската лига през този сезон ще бъде спечелен от френския гранд или "Манчестър Сити". Бразилецът, който има 5 гола в 48 мача за парижани между 2002 и 2007 г., смята ПСЖ за фаворит преди първия полуфинален мач между двата тима.

Срещата можете да гледате тази вечер от 22:00 ч. пряко по bTV Action. Коментарното ни студио започва половин час по-рано.

"Ще ни бъде трудно. Въпреки че сме домакини, това ще бъде един тежък сблъсък, но определено сме фаворити. Показахме, че можем да се изправим срещу едни от най-добрите отбори в света. Добри сме в контраатака и това е едно от нашите силни оръжия. ПСЖ може да навреди на "Сити" и няма да им позволим да владеят топката. "Сити" също е силен отбор. Според мен победителят от този двубой ще спечели Шампионската лига.", коментира Сезар.

Защитникът, който има един трофей с ПСЖ в кариерата си - Купата на Франция през сезон 2005/06, посочи и защо сега тимът е неговият фаворит в Шампионска лига: "Добър отбор сме, имаме страхотни играчи с изключителни качества. Преди да стигнем до финала, ни предстоят две битки със "Сити". Смятам, че тази година е нашата година и е време ние да спечелим Шампионската лига!"

"Според мен "Реал" Мадрид ще победи "Челси" и ще се срещнем с тях на финала. "Реал" има богат опит в Шампионската лига. Но ако "Челси" победи, ще се изправим отново срещу Тиаго Силва. Смятам, че "Реал" Мадрид е фаворит!"

Бившият бразилски национал бе съотборник на Маурисио Почетино в ПСЖ през 2002 г. 19 години по-късно аржентинецът е начело на френския тим. Замислял ли се е Сезар, че това може да стане?

"Ако трябва да бъда честен с вас, когато бяхме съотборници в ПСЖ, не можех да си го представя един ден Маурисио да стане треньор, но сега ще ви разкрия една тайна. Той винаги се стремеше да се учи от треньорите ни, следеше ги изкъсо и искаше да знае какво правят. Интересни му бяха тактиките им. Маурисио бе много-близък с втория треньор Луис Фернандес. Сега, като се замисля над всичко това, връзката му с треньорите и как той ги изслушваше - всичко това има смисъл."