на живо

Павел Колев: Думата "фалит" в "Левски" е забранена (ВИДЕО)

"Сините" сложиха спонсорско лого върху екипите

levski.bg

Въпреки че финансовата ситуация във футболния "Левски" продължава да е тежка, в клуба не мислят за фалит. Това обяви изпълнителният директор Павел Колев на пресконференция, на която беше съобщено, че "сините" удължават договора с един от спонсорите си, а името му ще бъде на фланелките.

"Думата "фалит" е забранена на този стадион. Не ни е минавало през ум, а и има процедури, преди да се стигне до подобно нещо. Не е чак такава ситуацията. Ситуацията е тежка и всички го знаят, ние се уморихме да го повтаряме. В този смисъл всеки такъв договор е жизненоважен за нас", заяви Колев.

"Левски" е в тежка финансова ситуация от началото на 2020 г. Тогава, след приетите промени в Закона за хазарта, се оттегли основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Той и приближеният му Георги Попов се опитаха да дадат мажоритарния пакет акции на "сините" на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът ги отказа и в крайна сметка в момента те са собственост на клубната легенда Наско Сираков.

Приходите в клуба обаче продължават да бъдат нищожни, а "сините" се издържат предимно с дарения от фенове. 

Снимка: levski.bg

След края на отношенията с компанията за лотарийни игри, клубът подписа рекламодателски договор с компания, която управлява казина. Сега нейното лого ще бъде на фланелките на футболистите. Тя няма да е основен спонсор и няма да има ексклузивни права, което отваря вратата за сътрудничество с други фирми в тази област.

„Финансовото ни положение съществено ще се промени. Няма да ни реши всички проблеми, но тази помощ е изключително важна за нас. Тя не идва безплатно, идва срещу права, които даваме на компанията и които във времето е доказано, че имат своята цена, защото "Левски" има голяма популярност. Когато създадем подходящите условия за всеки спонсор да експлоатира правилно марката "Левски", нещата се случват", заяви Колев.

Снимка: Lap.bg

Той още веднъж каза, че в клуба са в напреднали преговори с фирма, която да бъде генерален спонсор. Самият собственик на мажоритарния дял акции Наско Сираков, уверява феновете от няколко месеца, че подобно сътрудничество ще бъде факт скоро.