на живо

Павел Колев: Всеки, който е имал възможност, е дундуркал "Левски"

Въпросът сега е дали клубът ще се научи да ходи сам, смята изпълнителният директор Павел Колев

Павел Колев: Всеки, който е имал възможност, е дундуркал "Левски"

В момента "Левски" прилича на малко дете, което доскоро са го дундуркали и носили на ръце. Всеки, който е имал възможност, е дундуркал "Левски" през години. С тези думи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев определи настоящата ситуацията в клуба, който от няколко месеца е пред фалит.

Вчера мажоритарният собственик Наско Сираков, членът на Надзорния съвет Константин Папазов и Колев дадоха съвместна пресконфенренция на "Герена", в която отговаряха на въпроси, касаещи случващото се в клуба.

Папазов разкри, че заемът, взет в началото на месеца за изплащането на част от заплатите на футболистите, всъщност е даден от неговата фирма.

"Това беше лично негово решение и той не искаше да се знае източникът на заема, тъй като бе поет ангажимент към футболистите до определено време да се платят заплати", коментира Колев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Имайки предвид пътя, по който е поел "Левски", бяхме длъжни да отговорим на тези въпроси. Получихме серия от въпроси във "Фейсбук" и преценихме, че трябва да отговорим на част от тях."

Изпълнителният директор потвърди, че гореспоменатите въпроси идват от Любомир Костадинов, по прякор Младежа, който е лидер на част от феновете на тима.

Колев обаче отрече фирмата, дала заема на "Левски", да е на собственика на "Царско село" Стойне Манолов: "Фирмата си е лично на Папазов. доколкото знам аз. Всичко е законно и прозрачно".

"Който е имал възможност (е дундуркал и използвал "Левски). Документално нещата не са поставени по този начин. Знаете, че "Левски" през годините е имал собственици, имал е рекламни договори. Друга тема е доколко тези рекламни договори реално са отразявали някакво взаимодействие между клуб и компания, и какви са били ползите не само за клуба, а и за компанията."

"Всеки, който е имал възможност, е дундуркал ("Левски") през годините. За съжаление, това е довело до ситуация, в която клубът тепърва трябва да развива имунна система, така че да се справи в нормална среда, каквато би трябвало да е налична за всеки футболен клуб. В това отношение "Левски" има огромен потенциал, просто трябва да го използва".

"Най-вероятно е ясно кой го е правил (дундуркал). Според мен по-големият въпрос е дали "Левски" ще се научи да ходи сам и да се самоиздържа.", каза още Колев.

Според ръководителя няма казус с охранителната фирма, нито вражда с председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.