на живо

Павел Колев за опитите за нов ЦСКА: Не виждам опция за подобен вариант (ВИДЕО)

Има идея за нова "А" група с 12 или 14 отбора

Клубовете, които могат да попълнят една реформирана и разширена "А" група, искат формат с 12 или 14 отбора. Все още обаче окончателно решение по този въпрос няма, заяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев след поредното издание на срещите за реформа в българския футбол.

Отборите, които са подали заявка за участие в елита при евентуално разширяване на елита, се събраха днес за втори път. Клубовете държат да се бяга от големите компромиси и се спряха на един предпочитан вариант, 12 или 14 участника в елита. Но не сме взели все още окончателно решение. Това ще стане на 7-и юни, когато отново ще се съберем всички, коментира Колев.

Георги Иванов и Константин Баждеков представяха Левски, Трифон Попов, Атанас Узунов и Георги Марков бяха от страна на Литекс, Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив), а синдикът Дора Милева и Милко Георгиев бяха хората на ЦСКА.

И днес темата за ЦСКА беше основна в медийните въпроси, но няма сериозно раздвижване по въпроса.

"През миналата седмица имаше среща на представител на ЦСКА с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. На ЦСКА е дадено още време да представи документи, които липсват при тях. Обсъждани са някакви варианти за бъдещето на ЦСКА, но когато получим документите, ще говорим с УЕФА и ФИФА и ще ги запознаем, за да преценят те. Ако имат още документи, предполагам, че ще ги внесат утре, каза още Павел Колев.

Попитан дали БФС би приел новото дружество ЦСКА 1948, създадено от обединението на Чавдар Етрополе и Литекс Ловеч, Колев отвърна, че УЕФА и ФИФА много трудно биха приели подобен вариант.

"Но това не означава, че хората там не са намерили някаква вратичка. Може би имат нещо предвид. Ще говорим, когато видим. Дяволът е в детайлите, завърши шефът.