на живо

Пеле е поканен да запали олимпийския огън

Най-добрият футболист за всички времена ще даде официалния си отговор в четвъртък

Getty Images

Футболист номер 1 на XX-ти век - Пеле е получил покана от организаторите на олимпийските игри в Рио де Жанейро да запали свещения олимпийски огън, пишат от "Ройтерс".

Предложението е дошло лично от президента на Международния олимпийски комитет - Томас Бах и президентът на Бразилския комитет - Карлос Артур Нузман.

Снимка: Getty Images

 

Бразилецът ще даде отговор в четвъртък (04/08/2016), тъй като първо трябва да се консултира със спонсорите си за възможността да открие официалната церемония в петък (05/08/2016) на стадион "Маракана". Пеле ще трябва да прекрати организираното му работно пътуване. 

"Имам договор, който съм длъжен да спазвам", заяви 75-годишният трикратен световен шампион като допълни, че в момента води преговори с американската компания, която държи правата за неговата марка.

"Като бразилец, за мен ще бъде удоволствие да запаля факлата", завърши Пеле.

Най-добрият футболист за всички времена е играл в четири световни първенства с националния отбор на Бразилия и е единственият, който е печелил надпреварата цели тр и пъти: през 1958 г. в Швеция, когато е само на 17 години, в Чили през 1962 г. и през 1970 г. в Мексико.