на живо

Пеле отново в болница. Състоянието му е стабилно

Наскоро той претърпя операция за отстраняване на тумор

Getty Images/Guliver Photos

Футболната легенда Пеле отново е в болница. Той беше приет в интензивно отделение на лечебното заведение "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло късно снощи (17 септември). 

Добрите новини, че състоянието на 80-годишния бивш футболист е стабилно и той се подобрява, дойдоха няколко часа след това. 

Според авторитетното издание ESPN, причината за ново хоспитализиране на бразилеца е киселинен рефлукс. От болницата заявиха, че той е изпитвал затруднение при дишане, а приемането му е по-скоро предпазна мярка. Очаква се той да бъде изведен от интензивното отделение, но да остане под лекарско наблюдение.

Наскоро Пеле прекара няколко дни в лечебно заведение, където отстраниха тумор от дебелото му черво. Единственият футболист, спечелил 3 пъти световното първенство, заяви, че след интервенцията се чувства добре и в типичния си шеговит стил каза, че е готов да изиграе 90 минути на терена. 

В последните години здравето на Пеле се следи под лупа. Той беше заснет в инвалидна количка през 2017 г., колабира и престоя в болница около месец, след като посети Мондиала в Русия през 2018 г., премина и през операция за премахване на камъни в бъбреците през 2019 г. В началото на пандемията от коронавирус синът му заяви, че легендарният футболист се чувства депресиран заради липсата на непосредствен контакт с други хора и се чувства зле.

Снимка: Getty Images

Пеле е смятан за един от най-добрите играчи, раждали се някога. Освен, че е единственият с 3 световни титли, доскоро той държеше рекорда за най-много попадения в официални срещи (изключвайки спорната статистика на чеха Йозеф Бицан), но вече начело на тази класация е Кристиано Роналдо. 

Бразилецът е играл само за два тима на клубно ниво - "Сантош" и "Ню Йорк Космос".

Тагове:

Пеле