на живо

Пенев: Няма да позволя да се отклоним от начертаната посока (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА с ново обещание

Lap.bg

Много съм взискателен и няма да позволя да се отклоним от начертаната посока, заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев на пресконференцията преди мача с "Арда" от Първа лига.

Преди началото на брифинга наставникът демонстрира, че е изпълнил първото си обещание, откакто се завърна - да поправи вратата на залата за пресконференции.

Снимка: Lap.bg

"Обещанието, което давам винаги, е да се работи максимално в полза на отбора, за да се постигат най-добрите резултати. Мисля, че няма да има значение, че "Арда" имаше един ден почивка повече. Трябваше двата отбора да имат еднакъв брой дни за почивка. Трябваше календарът да беше по-изчистен и подреден. Гледах вчера "Локо" Пловдив и "Царско село", след това играем с "Царско село", а те сега няма да имат десет дни мач", каза Пенев.

"Поздравих отбора и вчера в съблекалнята им казах, че съм доволен от това, което постигнахме в тренировъчния процес. Ще продължим в тази линия на работа и на представяне. Много съм взискателен и няма да позволя да се отклоним от начертаната посока. Минаваме през технологично време, докато стигнем до там как аз искам да изглежда отборът. Знам всеки един футболист в какво състояние е и най-вероятно ще има промени. Те са продиктувани от това, че програмата ни е много сгъстена, а също има и играчи, висящи с картони", продължи наставникът.

"За ЦСКА винаги са най-високите цели. Това трябва да е ясно. И трите цели (титла, купа, Европа) са ни приоритет. Имам достатъчно футболисти, за да направя ротации. Всички са подготвени и трябва да играем за победа във всеки мач. Познавам отбора и треньорите на "Арда". Постигнаха много добри резултати и неслучайно са в първата шестица. Всеки се съобразява с всеки. Трябва да знаем слабите страни на противника, както и да знаем, че и ние имаме такива. Всеки ще си използва козовете", каза още треньорът на ЦСКА.

В момента "червените" заемат третото място в Първа лига с 43 точки, като са на 9 от лидера "Лудогорец" и на три от втория "Локомотив" Пловдив.

В сряда ЦСКА завърши 1:1 с "Лудогорец" при четвъртия дебют на Пенев начело на тима. Следващата седмица "армейците" гостуват в Разград в решителен реванш, който ще определи финалиста в турнира за Купата на България.