на живо

Пепе: Аз не съм грубиян, Неймар получава картони по-често от мен

Можете да видите португалския защитник в действие тази вечер

Getty Images

Защитникът на Реал (Мадрид) Пепе отрече да е груб футболист и посочи, че звездата на Барселона Неймар много по-често нарушава правилата и получава повече картони от него.
33-годишният Пепе има дълга история с картони и наказания, включително и забрана за участие в 10 мача, след като изрита и стъпи върху падналия играч на Хетафе Хавиер Каскеро през сезон 2008/09, но заяви, че това не го прави грубиян и целта му никога не е била да нарани нарочно противниците си.

През този сезон португалският национал има 5 жълти картона в 20 мача - с един картон по-малко от тези на Неймар, който обаче е взел участие в 31 срещи на Барселона.
"Ако наистина бях луд, както се твърди, от Реал отдавна щяха да са ме разкарали. Хората могат да говорят каквото си искат, но фактът, че Неймар по-често получава картони, си остава", заяви Пепе.

"Реал (Мадрид) винаги е бил клуб за пример и подражание. Аз никога не бих имал шанса да играя за такъв отбор толкова дълго време, ако съм наистина толкова ненормален или грубиян", каза още бранителят.

Пепе играе за Реал (Мадрид) от 2007 година и има 215 официални мача с белия екип.

Довечера може да видите португалския бранител в действие. Неговият тим гостува на Манчестър Сити в първа полуфинална среща от Шампионска лига. Мачът е с начален час 21:45.