на живо

Пепе - кошмарът на нападателите (ВИДЕО)

Агресивният защитник ще спира българските атаки тази вечер

Getty Images

Кристиано Роналдо може да има всичко – популярност, финансови активи и верни фенове, но един от неговите съотборници държи рекорда за най-лоша репутация сред защитниците. Не съществува съвременна футболна класация за груби футболисти, в която да не фигурира името на Пепе.

33-годишният играч на Реал (Мадрид) е преминал през португалските тимове Маритимо и Порто, а от 2007 година присъства в кошмарите на нападателите на съпериците на „белите“.

Грубите влизания и скандалджийския нрав са неизменна част от имиджа на Пепе, който често създава работа на съдията.

Представяме ви част от най-грубите му нарушения:

1.През 2011 година „вечните съперници“ Реал (Мадрид) и Барселона се срещат на полуфинал в турнира Шампионска лига. В 61-та минута на първата среща Пепе прави брутално нарушение срещу Дани Алвеш. В последствие е наказан за срещата-реванш.

2. Удар с лакът пък бе причината за изгонването му в мача срещу Севилия през декември същата. Португалецът получи втори жълт картон след като повали на земята Алваро Негредо при борба за топката. 

3. Шави Торес също изпита гнева на Пепе. По време на мача с Леванте той бе избъскан, ритнат и настъпен, а реферът не забеляза нищо. 

4. Духът на легендарният Джеки Чан се бе вселил в родения в Бразилия португалски национал по време на срещата между Реал (Мадрид) и Олимпик (Лион). През целия мач Пепе раздаваше ритници и въпреки това се измъкваше от погледа на рефера с ловкостта на нинджа. 


R.MADRID VS LYON (PEPE EN SU LINEA) CHAMPIONS... by bnooman

5. На Световното първенство в Бразилия през 2014 година Томас Мюлер от германския национален отбор си навлече гнева на защитника. При единоборство той получи удар в лицето, но това не бе достатъчно на Пепе и португалецът опита да удари противника си и с глава, за което бе пратен да гледа мача извън терена.

6. И до сега най-обсъжданото нарушение на Пепе си остава страховития фаул срещу Хавиер Каскеро от Хетафе през 2009 година. Защитникът на Реал повали съперника си в наказателното поле, а след това, навярно афектиран от свирената дузпа, продължи да рита безпомощния играч в син екип. Наказанието за бруталната постъпка на Пепе бе цели 10 срещи. 

Именно през Пепе ще трябва да преминат българските нападатели, за да отбележат попадение по време на тазвечершната приятелска среща между отборите на Португалия и България.

Мачът ще може да гледате на живо по bTV Action от 22:00 часа.