на живо

Перфектен Николай Бодуров при грандиозна победа над Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Мидтиланд постигна сензационен успех срещу "червените дяволи"

Getty Images/Guliver Photos

Николай Бодуров направи страхотен дебют за новия си тим Мидтиланд. Националът изигра цял мач при сензационната победа с 2:1 срещу Манчестър Юнайтед в първи двубой от 1/16-финалната фаза на Лига Европа. Безспортно това е най-великият успех в кратката 16-годишна история на датския шампион, чиято следваща мечта е да елиминира "червените дяволи" след реванша на "Олд Трафорд" на 25-и януари.

Пред 12 хил. зрители на стадиона в гр. Хернинг домакините направиха пълен обрат срещу трикратния европейски клубен шампион, който поведе в 37' с гол на Мемфис.

Той се разписа минута, след като Вацлав Кадлец пропусна чисто положение пред вратата на Серхио Ромеро. Аржентинецът започна титуляр, след като Давид Де Хеа се контузи на загрявката.

Секунди преди почивката Пионе Систо се въползва от грешно подаване на Майкъл Карик в средата на терена и изравни след страхотен индивидуален пробив.

През втората част два пропуска за Юнайтед направи халфът Джеси Лингард, а в 77' резервата Пол Онуачу отбеляза победния гол за Мидтиланд. За датчаните това бе първи официален мач от 10-и декември насам.

Николай Бодуров се представи на много високо ниво през целия двубой, въпреки че игра с предпазна маска на лицето. Причината - счупен нос.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това бе първият официален мач за централния бранител с екипа на новия му тим, в който премина под наем от Фулъм през януари.