на живо

Перфектен Соколов и "Лубе" разбиха шампиона (ВИДЕО)

В сряда от 21:30 ч. пряко по RING можете да проследите третата среща от финалния плейоф в Италия

legavolley.it

Цветан Соколов със своя "Лубе Чивитанова" изигра страхотна среща, побеждавайки шампиона "Перуджа" у дома с 3:1 гейма (25:19, 22:25, 25:22, 25:19) във втори сблъсък от финалния плейоф на италианското волейболно първенство. Така домакините изравниха серията на 1:1 победи, като за Скудетото двата отбора се нуждаят от 3 успеха.

Българският диагонал завърши с 16 точки, отбелязвайки 3 аса, а най-резултатни в срещата бяха Йоанди Леал и Вилфредо Леон, който завършиха с по 20.

Снимка: legavolley.it

В първия гейм до 7-а точка двата отбора играха равностойно, но след ас на Бруно Резенде и успешен блок на Цветан Соколов срещу Леон домакините поведоха с 10:7. Топка в аут на българина и последвала директна точка от начален удар на кубинското острие на "Перуджа" възстановиха равенството при 13-а точка. Силна игра на Османи Хуанторена и страхотна блокада на Резенде срещу Ланца увеличиха дистанцията между двата отбора на 5 точки, с което "Лубе" спечели първата част с 25:19.

Снимка: legavolley.it

Във втория гейм шампионите стартираха мощно и се възползваха от грешките на своя опонент, повеждайки светкавично с 6:1. Разликата се запази до 13-а точка, когато Хуанторена остави посрещането на гостите без отговор, а последвалата грешка на Атанасиевич намали изоставането на 2 точки. Играчите на Фердинандо Де Джорджи стигнаха до 21:22 след успешна блокада на Цветан Соколов срещу Леон, но кубинецът след това блесна и изравни резултата след 25:22.

В третата част отново тимът на "Перуджа" взе инициативата след 10-а точка и отново не успя да запазят аванса си, като този път загуби частта с 22:25, след като Леон беше спрян от Цветан Соколов.

В четвъртия гейм двата отбора бяха равностойни, а първото предимство от 2 точки дойде за "Лубе" при 16:14 след грешка на Ланца. Ас на Енрико Честър даде аванс при 18:15, а след това в заключителните моменти три добри начални удара на Цветан Соколов, два от които асове, сложиха точка на спора при 25:19 и 3:1 гейма, с което домакините изравниха победите във финалния плейоф на 1:1.

В сряда от 21:30 ч. пряко по RING можете да проследите третата среща от финалния плейоф в италианското волейболно първенство.

Резултатът от тазвечершния мач гарантира, че в серията ще има и четвърти сблъсък - на 11 май (събота) от 19 ч., който също ще бъде излъчен по RING.