на живо

"Перуджа" с убедителен успех над "Модена", шампионите на победа от финал

"Дяволската блокада" спечели домакинството си с 3:1 гейма и поведе с 2:1 победи в полуфиналната серия

legavolley.it

Отборът на "Перуджа" се наложи над "Модена" с 3:1 гейма (21:25, 25:17, 27:25, 25:22) и записа ценен успех в третия си полуфинален двубой от италианското волейболно първенство. Играчите на Лоренцо Бернарди поведоха в полуфиналната серия с 2:1 победи, като са на триумф от финала.

Най-резултатен в срещата беше Вилфредо Леон със своите 24 точки (2 аса), като за победителите силен мач направи и Александър Атанасиевич с 18. За гостите най-силни бяха изявите на Бартош Беднорц, който приключи с 16.

Снимка: legavolley.it

Двубоят още от самото начало оправда очакванията си за стойностен и равностоен двубой, като нито един от двата отбора нямаше 2 точки предимство до 13:12, когато Вилфредо Леон прати топката в аут. Последвалият ас на Кристенсон наклони везните към "Модена", но добрата игра през центъра на Марко Подрашанин намали пасива на 1 точка. Мощна атака на Иван Зайцев и успешен троен блок срещу Атанасиевич затвориха първата част в полза на играчите на Хулио Веласко с 25:21.

Във втория гейм домакините още от самото начало натрупаха комфортен аванс. Два аса на Атанасиевич, единият от които със скорост 113 км/ч, дадоха предимство от 3 пункта. Сърбинът продължи с мощните си нападения, като направи разликата цели 6 точки. Раздвижване в играта на Зайцев скъси дистанцията на 2 при 15:17, но грешки на Беднорц и мощната блокада на "Перуджа" затвориха частта с 25:21.

Снимка: legavolley.it

Гостите се възползваха от грешките на шампионите, с което авансът на "Модена" бързо стигна до 8 точки за 12:4. Асове на Подрашчанин, Атанасиевич и Леон направиха разликата 2 за 21:23. Беднорц се поддаде на напрежението и намали на 22:23, а при получения геймбол Зайцев прати топката в мрежата, давайки надежди на шампионите при 24:24. Напрежението натежана играчите на Хулио Веласко, които загубиха "спечелен" гейм с 25:27.

В четвъртата част домакините бързо прекършиха опонента си, повеждайки със 7:2. Отпускане в редиците на "Перуджа" намали изоставането, но в крайна сметка шампионите се поздравиха с успеха след 25:22.

Снимка: legavolley.it

Четвъртата среща между двата тима е насрочена за четвъртък, когато "Модена" е домакин. Сблъсъкът между двата тима можете да проследите в каналите на bTV Media Group.