на живо

"Перуджа" с майсторски успех над "Модена" на старта на полуфиналите

Шампионите се наложиха с 3:1 гейма, в петък е втората среща от серията

legavolley.it

Шампионът "Перуджа" продължава успешно защитата на титлата си в италианското волейболно първенство. "Дяволската блокада" се наложи над "Модена" у дома с 3:1 и поведе в полуфиналната серия с 1:0 победи. Така преди втората среща, когато играчите на Лоренцо Бернарди са гости, ще имат леко преимущество.

Снимка: legavolley.it

Най-резултатен в срещата беше Вилфредо Леон, който завърши с 23 точки, а Филипо Ланца добави 13. За "Модена" най-силни изяви имаше Бартош Беднорц със 17, а голямото разочарование се казваше Иван Зайцев, реализирал само 9 точки.

Въпреки отсъствието на Александър Атанасиевич, шампионите стартираха мощно с 4:0. Два аса на Леон осигуриха аванс от цели 7 при 9:2, като "Перуджа" продължи да поддържа предимството си, завършвайки първата част с 25:15.

Във втория гейм гостите играха далеч по-равностойно, като чак след 9-ата точка допуснаха изоставане от 2. Тогава Фабио Ричи записа първия си ас. Именно центърът увеличи аванса на 3, след като спря атаката на Тине Урнаут. Блок-аут на Леон увеличи дистанцията на 4.

Снимка: legavolley.it

Точно когато се очакваше, че домакините комфортно ще поведат с 2:0, Бартош Беднорц избухна за гостите, изравнявайки резултата за 24:24. Грешка на поляка в ключов момент обаче даде възможност за шампионите да поведат с 2:0, от което домакините се възползваха максимално.

Началото на третата част отново беше в полза на "Перуджа", но след 10-а точка предимството вече бе за "Модена". Тимът задържа двете си точки аванс, като грешки от атака на Леон донесоха гейм на надеждата за гостите.

Нестабилната игра продължи и в четвъртата част, но разклатеният кубинец промени бързо играта на своя тим, който в крайна сметка се поздрави с успеха с 3:1.

Вторият мач от серията е в петък, когато "Модена" ще бъде домакин на шампиона. Срещата ще можете да проследите от 21:30 ч. на живо на сайта btvnovinite.bg.