на живо

Пет отбора, в които да заиграе Килиан Мбапе (АНКЕТА)

Феновете очакват решението на талантливия французин

Reuters

Безспорно Килиан Мбапе е един от най-атрактивните футболисти в последните години. 22-годишният французин отдавна е привлякъл вниманието към себе си, а специалистите са категорични, че го очаква страхотно бъдеще. Само че къде?

Мбапе е футболист на "Пари Сен Жермен" до лятото на 2022 г. Той пристигна в тима първо под наем от "Монако" през 2018 г., а след това парижани платиха около 180 млн. евро, за да го имат само за себе си.

В момента нападателят, който в последните години обира всички награди за най-добър млад футболист и най-проспериращ играч, води преговори около новия си договор. Но и се оглежда за други възможности. Ето кои са те:

Къде трябва да продължи кариерата си Килиан Мбапе?

Да остане в "Пари Сен Жермен"

Мбапе бързо се превърна в звезда на тима и очевидно се чувства добре с фланелката на ПСЖ. Ръководството на тима също показва уважение към младия французин. Вероятно преговорите обаче се въртят около точни суми, които футболистът изисква. В момента той получава по 17,5 млн. евро на сезон. Въпросът е и в титлите. Мбапе вече има 3 титли в Лига 1, а е "гладен" за нови успехи.

Снимка: Reuters

Да премине в "Ливърпул"

Това би бил изненадващ ход. Мърсисайдци не са заявявали открито желанието си да имат Мбапе в редиците си. Мениджърът Юрген Клоп обаче е категоричен: "Обичам го това момче. Той е добър футболист, но и добър човек, страхотно хлапе е". Самият Мбапе пък нарече тимът "Добре работеща машина".

Да премине в "Реал" Мадрид

За трансфер на Мбапе в "Реал" Мадрид се говори от години. Испанският клуб "точеше зъби" за нападателя още докато беше в "Монако". Според медиите, преговорите между двете страни са в напреднала фаза, но това се публикува от години. Като основен "виновник" за осъществяването на този евентуален трансфер, се посочва Зинедин Зидан. Треньорът на "Реал" е огромен фен на французина.

Снимка: Reuters

Да премине в "Ювентус"

Наскоро се появиха слухове, че и "Юве" ще се включи в надпреварата за Мбапе. При това с бартер. Французинът отива в Италия, докато фланелката на ПСЖ ще облече... Кристиано Роналдо. 

Снимка: Getty Images

Да премине в "Манчестър Сити"

Мбапе може да се превърне в заместник на напускащия Серхио Агуеро. "Манчестър Сити" (който победи ПСЖ в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига) е един от малкото клубове, които могат да си позволят да задоволят всички финансови претенции на французина.

Да премине в "Манчестър Юнайтед"

Снимка: Reuters

Слуховете гласят, че "червените дяволи" имат две цели - Арлинг Холанд и... Килиан Мбапе. Норвежецът е изкушаван също от "Барселона", така че нищо не е решено. Може да видим французинът с червената фланелка.