на живо

Безмилостен Тервел Пулев с пета победа на професионалния ринг (ВИДЕО)

Българинът нокаутира украинеца Артьом Редко в Берлин

Ладислав Цветков

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 по бокс в полутежка категория Тервел Пулев записа петата си победа в петия си мач на професионалния ринг. И както във всичките предишни четири, и този негов дойде след нокаут.

Срещата между по-малкия от братя Пулеви срещу Артьом Редко (21 победи, 12 от тях с нокаут) бе главната и последна в програмата на гала-вечерта в Берлин. Тервел, който бе бурно аплодиран от голяма българска агитка в трибуните, отказа украинеца още преди гонга на третия рунд.

Докато от трибуните се вееха български знамена и се чуваха възгласи "Българи, юнаци", Тервел започна агресивно и още от първия рунд даде ясно да се разбере, че е по-добрият между въжетата.

Серия от десни-прави удари разклатиха Редко още в началото на втората част, а състоянието на украинеца стана видимо тежко в третия рунд, когато Тервел го притисна в ъгъла след канонада от мощни удари в тялото и главата. Редко взе да залита и трудно да се държи на краката си, а съдията нямаше друг избор, освен да обяви край на битката.

След края на мача на ринга се качи и Кубрат Пулев, който бе плътно до брат си и на моменти от мача дори се чуваха ясно наставленията му в близост до ринга.

След последния гонг братя Пулеви дълго раздаваха автографи и се снимаха за спомен с всички българи, дошли на галата. Очаква се до края на месеца Тервел да изиграе още един двубой, отново в Германия.